Livestreaming

LIVESTREAMING

Met een professionele, mobiele regieset zetten De Mannen Zonder Pak in no-time een meercamera live-uitzending neer waar je u tegen zegt. Televisie maken, maar dan op internet! Geschakeld met meerdere camera’s, in te starten video’s, (online) gasten, een quiz en natuurlijk een professioneel intro is jouw event ineens een liveshow! We bouwen je eigen kantoorlocatie of een lokaal theater om tot studio, inclusief licht, geluid én decor zoals jij het wenst. Bovendien wordt de hele uitzending opgeslagen, zodat je achteraf kunt terugkijken of een (ingekorte) montage kunt delen.

Wij geloven dat de meerwaarde van een uitzending zit in een afwisselend programma en interactiviteit: de kijker actief betrekken bij de uitzending. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de chat, inbelmogelijkheden of een op maat gemaakte, interactieve quiz.

Dankzij onze ervaring met zowel grote als kleine live-uitzendingen zorgen wij altijd voor een passende oplossing. We denken graag mee over de invulling van jouw event en kunnen je volledig ontzorgen: van voorbereiding tot opbouw en van uitzending tot presentatie. 


LIVE MET MINIMALE VERTRAGING

Bij veruit de meeste livestreams is er een vertraging van 15-30 seconden, maar dit staat interactie met je kijkers in de weg. Daarom maken we gebruik van de nieuwste techniek: Ultra Low Latency. Hierbij is de vertraging tussen de studio en de kijker thuis minimaal (4-5 seconden!) – ook met enkele duizenden kijkers. We werken hiervoor samen met technische partijen met ruime ervaring in het uitzenden van grote Nederlandse televisieshows.

INSTARTS

Een vooraf opgenomen video ter ondersteuning van een verhaal, intro’s, bumpers en overgangen in jullie huisstijl… Wij produceren en monteren alles om tot een professionele uitzending te komen.

OP ELK APPARAAT TE BEKIJKEN

De uitzending is te bekijken op elke tablet, laptop of smartphone, ongeacht het merk of besturingssysteem. Het enige wat de kijker nodig heeft is een apparaat met een browser en een werkende internetverbinding.

LICHT EN GELUID

Onze partner SoundWave heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van licht- en geluidsinstallaties voor zowel online als offline evenementen. Samen zorgen we voor uitmuntende beeld-, licht- én geluidskwaliteit door middel van professionele headsets en een op maat gebouwde lichtinstallatie. Ook is het mogelijk om achtergrondlicht in de kleuren van jullie huisstijl verzorgen.

LANDINGSPAGINA

We streamen de uitzending op jullie eigen site, of bouwen een op maat gemaakte uitzendpagina. Daarnaast houden we rekening met de geschatte hoeveelheid kijkers, zodat we bezoekerspieken kunnen opvangen.

TERUGKIJKEN EN OPNAME

Daags na de uitzending leveren we een opname en/of plaatsen we een ‘uitzending gemist’ op de landingspagina. Ook kunnen we de uitzending op verzoek opknippen in (korte) fragmenten, die dan je bijvoorbeeld via social media of je intranet kan delen.

DMZP + MIMIK

In samenwerking met filmtheater MIMIK in Deventer bieden we ook een volledig ingerichte ‘tv-studio’ met, wanneer weer mogelijk, ruimte voor gasten in verschillende zalen.

DE KOSTEN

De kosten voor een livestream lopen uiteen, afhankelijk van je wensen. Wil je snel een kostenindicatie voor jouw uitzending? 

INTERACTIVITEIT

QUIZ

QUIZ

Om interactiviteit met de kijkers te verkrijgen, is het mogelijk om een quiz aan de uitzending toe te voegen. Dankzij de vertraging van slechts enkele seconden worden de quizuitslagen live in de uitzending behandeld.

RAZENDER REPORTER(S)

RAZENDER REPORTER(S)

Net als op televisie schakelen we live naar een reporter voor een interview, rondleiding of X ter plaatse. We zenden uit vanaf Wi-Fi van de locatie of via 4G overal in Nederland. De reporter heeft een microfoon met plopkap (in jullie huisstijl) en vanuit de regie voegen we naambalkjes of andere informatie toe.

MENTIMETER & CHAT

MENTIMETER & CHAT

Even de sfeer peilen, kijkers laten reageren op stellingen... het kan met Mentimeter of chat. De tools werken in de browser en er is geen gebruikersprofiel nodig, dus de kijker hoeft vooraf niets te installeren.

HYBRIDE

HYBRIDE

Wanneer mogelijk maken we er een hybride evenement van: met publiek in de studio én kijkers thuis. Bijvoorbeeld vanuit filmtheater MIMIK Deventer. We werken altijd volgens de RIVM-richtlijnen en kunnen snel schakelen, bijvoorbeeld door zaalgebruik op- of af te schalen als er tóch op het laatste moment iets verandert voor het aantal aanwezigen.

INBELLEN (VIRTUELE GASTEN)

INBELLEN (VIRTUELE GASTEN)

Wil je naast de presentator en de gasten aan tafel meer mensen aan het woord laten? Via Microsoft Teams of Skype bellen gasten in en zijn ze live in de uitzending. Wij brengen achter de schermen de verbinding tot stand en schakelen precies op het juiste moment.

Zij gingen ook live:

Een open dag van het MBO onderwijs, maar dan volledig digitaal. Samen met ROC van Twente hebben we meer dan duizend toekomstige studenten kennis laten maken met de opleidingen en locaties. Met gastsprekers die (vanuit huis) voorlichting geven, een razende reporter bij het contactcentrum en een student die de DJ-opleiding volgt voor lekkere beats tijdens het wachten. 

3 lectoren van HAS Hogeschool praten je in deze interactieve talkshow bij over de impact van Covid-19 op de sector agrofood en leefomgeving. De presentatie is in handen van alumna Froukje Kooter. Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod, denk aan overschotten van o.a. frietaardappelen en vlees, consumenten die hamsteren, maar ook landbouwhuisdieren en zoönose. Tijdens deze liveshow konden kijkers via live chat vragen stellen aan onze lectoren.

Het officiële startschot geven voor de verkoop van woningen binnen de coronamaatregelen – zonder publiek, dus. Hoe bereik dan je de potentiële kopers? Heijmans kiest meermaals voor een interactieve uitzending op hun website. Een pioniersrol voor bouwend Nederland. Tijdens de uitzendingen stonden ze klaar om vragen te beantwoorden, toonden prachtige artist impressions, gaven verkoopinformatie en presenteerden een unieke online 3D-maquette.

Een digitale boeklancering vanuit een bijzonder locatie: de Bergkerk in Deventer. In het hart van waar normaal het Dickens Festijn plaats zou vinden. Tijdens de interactieve uitzending werden de makers geïnterviewd, sprak Andries Heidema, Commissaris van de Koning, over het Dickens Festijn en werd het eerste boek overhandigd aan Emmy Strik, de ‘founding mother’ van het Festijn. Tot slot kregen de 50 geïnterviewden die in het boek staan als verrassing tijdens de uitzending het boek aan de deur.

Ook aan de slag met livestreaming?

Neem contact op met Coen, hij is contactpersoon voor livestreamprojecten.

📞 085-0180188 of ✉️ coen@dmzp.nl

Terugbelverzoek

WAT KOST HET? SNEL EEN PRIJS

De mogelijkheden van een uitzending zijn bijna eindeloos, maar hebben vanzelfsprekend invloed op de kosten. Wil je snel een kostenindicatie voor jouw uitzending? Vul onderstaande drie stappen in en je ontvangt van ons binnen een werkdag een indicatie. Daarna kunnen we hem fijnslijpen, afhankelijk van jouw wensen. 

De Mannen Zonder Pak: makers van moderne media.
We maken videoproducties, live-streams, fotografie en animaties vanuit onze thuisbasis Deventer in Overijssel, maar werken voor en bij bedrijven in het hele land.