Televisie maken, maar dan op internet

Live-streaming
op maat

Met een professionele, mobiele regieset zetten wij in no-time een meercamera live-uitzending neer waar je u tegen zegt. Geschakeld met meerdere camera’s, in te starten video’s, (online) gasten, een quiz en natuurlijk een professioneel intro is jouw event ineens een liveshow! We bouwen je eigen kantoorlocatie of een lokaal theater om tot studio, inclusief licht, geluid én decor zoals jij het wenst. Bovendien wordt de hele uitzending opgeslagen, zodat je achteraf kunt terugkijken of een (ingekorte) montage kunt delen. 

Play Video Play Video

Geheel verzorgd

Wij geloven dat de meerwaarde van een uitzending zit in een afwisselend programma en interactiviteit: de kijker actief betrekken bij de uitzending. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de chat, inbelmogelijkheden of een op maat gemaakte, interactieve quiz.

Dankzij onze ervaring met zowel grote als kleine live-uitzendingen zorgen wij altijd voor een passende oplossing. We denken graag mee over de invulling van jouw event en kunnen je volledig ontzorgen: van voorbereiding tot opbouw en van uitzending tot presentatie. Door de fantastische samenwerking met filmtheater MIMIK kunnen wij een volledig ingerichte studio aanbieden. Ook voor een kleinere uitzending of Teams-meeting hebben we een oplossing in huis.

Zij gingen ook live:

Live met minimale vertraging

Bij veel livestreams is er een vertraging van 15-30 seconden, maar dit staat interactie met je kijkers in de weg. Daarom maken wij gebruik van de nieuwste techniek: Ultra Low Latency. Hierbij is de vertraging tussen de studio en de kijker thuis minimaal (4-5 sec!) – ook met enkele duizenden kijkers. We werken hiervoor samen met technische partijen met ruime ervaring in het uitzenden van grote Nederlandse televisieshows.

Instarts

Een vooraf opgenomen video ter ondersteuning van een verhaal, intro’s, bumpers en overgangen in jullie huisstijl… Wij produceren en monteren alles om tot een professionele uitzending te komen.

Op elk apparaat te bekijken

De uitzending is te bekijken op elke tablet, laptop of smartphone, ongeacht het merk of besturingssysteem. Het enige wat de kijker nodig heeft is een apparaat met een browser en een werkende internetverbinding.

Licht en geluid

Niet minder belangrijk dan beeld is het licht en geluid. We ondersteunen met licht en geluidsinstallaties door middel van professionele headsets, geluidstechnicus en studioverlichting. Ook is het mogelijk om achtergrondlicht in de kleuren van jullie huisstijl verzorgen. 

Landingspagina

We streamen de uitzending op jullie eigen site, of bouwen een [↗] op maat gemaakte uitzendpagina. Daarnaast houden we rekening met de geschatte hoeveelheid kijkers, zodat we bezoekerspieken kunnen opvangen.

Terugkijken en opname

Daags na de uitzending leveren we een opname en/of plaatsen we een ‘uitzending gemist’ op de landingspagina. Ook kunnen we de uitzending op verzoek opknippen in fragmenten, die dan je bijv. via social media of je intranet kan delen.

Waar zenden we vandaan?

(Bij jou) op locatie

Heb je al een prachtige locatie in gedachten of is jullie kantoor de ideale studio? We bouwen hem op tot professionele livestreamstudio: alle benodigde techniek brengen we mee. 

Vanuit studio MIMIK

In samenwerking met filmtheater MIMIK in Deventer bieden we ook een volledig ingerichte ‘tv-studio’ met – zodra het kan – ruimte voor gasten in verschillende zalen. 

Of onze eigen Teams-studio

Voor kleine uitzendingen, ZOOM of Microsoft Teams-sessies hebben we ook een oplossing. In onze eigen studio til je een meeting of webinar naar een hoger niveau. 

Snel een prijs?

De kosten voor een livestream lopen uiteen, afhankelijk van je wensen. Wil je snel een kostenindicatie voor jouw uitzending? Dat kan!

[↗] Vraag hier een snelle offerte

Afwisseling en interactie

Quiz

Om interactiviteit met de kijkers te verkrijgen, is het mogelijk om een quiz aan de uitzending toe te voegen. Dankzij de vertraging van slechts enkele seconden worden de quizuitslagen live in de uitzending behandeld.

Razende reporter(s)

Net als op televisie schakelen we live naar een reporter voor een interview, rondleiding of X ter plaatse. We zenden uit vanaf Wi-Fi van de locatie of via 4G overal in Nederland. De reporter heeft een microfoon met plopkap (in jullie huisstijl) en vanuit de regie voegen we naambalkjes of andere informatie toe..

Mentimeter & chat

Even de sfeer peilen, kijkers laten reageren op stellingen… het kan met Mentimeter of chat. De tools werken in de browser en er is geen gebruikersprofiel nodig, dus de kijker hoeft vooraf niets te installeren.

Hybride

Wanneer mogelijk maken we er een hybride evenement van: met publiek in de studio én kijkers thuis. Bijvoorbeeld vanuit filmtheater MIMIK Deventer. We werken altijd volgens de RIVM-richtlijnen en kunnen snel schakelen, bijvoorbeeld door zaalgebruik op- of af te schalen als er tóch op het laatste moment iets verandert voor het aantal aanwezigen.

Inbellen (virtuele gasten)

Wil je naast de presentator en de gasten aan tafel meer mensen aan het woord laten? Via Microsoft Teams of Skype bellen gasten in en zijn ze live in de uitzending. Wij brengen achter de schermen de verbinding tot stand en schakelen precies op het juiste moment.

De Mannen Zonder Pak, makers van moderne media

We maken videoproducties, live-streams, animaties en virtual reality vanuit onze thuisbasis Deventer in Overijssel, maar werken voor en bij bedrijven in het hele land.

Bergsingel 85
7411 CN Deventer
085 – 018 0188
studio@dmzp.nl
085 – 018 0188
studio@dmzp.nl

Landingspagina

De landingspagina maken we geheel in lijn met je huisstijl en wensen. Moeten er links op komen naar break-out sessies? Is er een chat nodig? Moeten deelnemers zich van tevoren aanmelden? Onze landingspagina heeft een eenvoudig te communiceren url (kijknulive.nl/jouweventnaam) en we stemmen af hoeveel kijkers je verwacht. Zo weet je zeker dat je uitzending voor iedereen toegankelijk is en soepel loopt. 

Wat kost een livestream? Snel een prijs.

De mogelijkheden van een uitzending zijn bijna eindeloos, maar hebben vanzelfsprekend invloed op de kosten. Wil je snel een kostenindicatie voor jouw uitzending? Vul onderstaande drie stappen in en je ontvangt van ons binnen een werkdag een indicatie. Daarna kunnen we hem fijnslijpen, afhankelijk van jouw wensen.